Welkom bij de Kunst van Afval workshop. Waar we op een andere manier naar afval kijken. Welke vondsten doen we in de berg afval? Wat kunnen we nog gebruiken om iets moois van te maken?

Dit is ook het Vuilnisoproer. Larissa Korporaal geeft vaker Kunst van Afval workshops aan kinderen. Samen met Anne Gentenaar die ook aanwezig was of met Samen Slotervaart.
Afgelopen weekend waren ze allebei op het West Beach Festival. Terwijl ouders konden dansen of shoppen naar leuke cadeautjes, konden de kinderen knutselen, tekenen of zichzelf in een sprookjeswereld plaatsen.
Normaal wordt er een powerpoint presentatie getoond aan de kids maar nu hingen de uitgeprinte plaatjes aan de wand van een enorme balvormige tent.
Vragen als: hoe voel jij je als je naar buiten stapt en je ziet rotzooi en teken eens jouw droomstraat, hoe ziet die eruit, wat zie je en wat kun je er doen of, wat kun jij zelf doen aan het afval in jouw buurt of knutsel een kunstwerk van afval werden door kinderen omarmd en de hele middag waren ze bezig met dromen, bedenken en maken.
De verf zat soms achter de ellebogen maar iedereen had enorm veel plezier.
Anders kijken naar afval, creatief bezig zijn met iets wat voor velen niets is. Een leuke bezigheid en hopelijk planten we ook een zaadje voor een schonere toekomst met al deze jonge Afvalkunstenaars!