Mijn driewekelijkse Rondje Sloterplas leverde weer een volle vuilniszak met zwerfafval op. Opvallend is iedere keer weer de 90% vulling aan de Osdorp kant.
Onderzoek naar deze oorzaak hoeft niet te gebeuren, want de oorzaak is duidelijk: het uitzicht vanaf de 200 meter lange stenen bank langs het water nodigt uit tot chillen. Terecht, mooie plek!
Maar als je dan het verpakkingsmateriaal van je meegebrachte etenswaar en drinken niet kan weggooien, omdat er geen afvalbakken dichtbij staan, dan laat je dat blijkbaar op de oeverbank achter. De meeuwen weten daar wel raad mee en zo is verklaard, waarom het daar altijd vervuild is.
 
De gemeente Amsterdam heeft echter het beleid om iedere bank in Amsterdam te flankeren met een afvalbak ("altijd-een-afvalbak locaties"). Hier is sprake van één hele lange bank, dus die verdient eigenlijk wel 100 afvalbakken als je qua lengte de verhouding tussen normale bank en deze lange oeverbank bekijkt.
 
Gemeente, zouden jullie de Zuidwestoever van de Sloterplas willen bestempelen als bank en er tenminste 10 prullenbakken willen plaatsen op strategisch juiste plekken? Dan matst het VuilnisOproer jullie met de facto 90 afvalbakken.

Meteen doen zou ik zeggen.