Samen sterk voor een schonere Sloterplas. 

Kanovereniging Sloterplas, Clean Green Kayak Machine en Schoon West-Friesland, organiseren op 11 juni een grote cleanup van de Sloterplas. Het doel is om vele kilo’s afval uit het water en het park te gaan halen. Dit zal gebeuren vanaf het water, maar ook vanaf het land. De verwachting is dat tientallen vrijwilligers op deze dag hun handen uit de mouwen zullen steken om de Sloterplas en haar omgeving een stukje schoner te maken.

De start van de cleanup is de Kanovereniging Sloterplas, Christofel Plantijngracht 1. Geïnteresseerden kunnen komen meevaren met een kajak, of op het land een rondje lopen om zwerfafval te rapen. Alle benodigde spullen worden beschikbaar gesteld door de organisatie. Verzamelen vanaf 10:30 uur. De starttijd is 11:00 uur en de cleanup wordt om 13.30 afgesloten met bekendmaking van de hoeveelheid geraapt zwerfafval en een lunch bij restaurant Boothuis.

Gezien de beschikbare plekken op kano’s en de lunch is aanmelden vooraf gewenst. Dit kan via de website van de kanovereniging: https://ap.lc/zvYcN

De cleanup wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stadsdeel Nieuw-West