Dit was een post die ik tegen kwam op Facebook van Zwerfinator:
Overvolle prullenbakken zijn één van de vele oorzaken van zwerfafval. Het heeft er een grotere bijdrage in dan menigeen denkt. Overvolle prullenbakken zijn het gevolg van onze overdaad aan afval. En dat bestaat voornamelijk uit eenmalige verpakkingen. En die worden niet gemaakt, geleverd of verkocht door gemeentes. Dus eigenlijk vreemd als we die er de schuld van geven. Ze zijn wel eens te laat met legen, maar zij zijn niet de bron.
Ook prullenbakken die niet door de gemeentes worden beheerd zijn net zo snel en vaak overvol. Hier een voorbeeldje. Lekker schoon ook aan de buitenkant. Een vlag op een modderschuit. Het afval in deze bak komt voornamelijk van de bedrijven achter Nederland Schoon trouwens. U weet wel, die club die hoopt dat u gratis voor ze opruimt terwijl zij met hun vlag staan te zwaaien en niets aan het achterliggende probleem doen. Ze doen er veel te weinig aan dat we teveel afval hebben.
Met Operation #Overload maken we foto's van overvolle prullenbakken om het échte probleem in beeld te brengen, namelijk dat we veel te veel afval hebben. Veel te veel eenmalige verpakkingen.
Doe ook mee!

Download de Plastic Avengers App en zet daarmee overvolle prullenbakken op de foto. Maakt niet uit van welke soort. Als ze maar overvol zijn. Wij doen dan de rest.
Voor meer info, zie https://lnkd.in/egGXTQuA
Operation #Overload is een initiatief van Zwerfinator en de Plastic Soup Surfer
Zie ook: