Tijdens mijn rondje Sloterplas (2x/week) mag ik van mijn vrouw eigenlijk niet prikken. Ik kan mij dan niet goed concentreren op onze gesprekken, vindt zij. Zij heeft een punt. Maar iemand uit Nieuw-West die mij ziet lopen langs zwervuil, heeft ook een punt, want waarom ruimt hij dat niet op? Kortom: een spagaat.

Gelukkig doen Nico en ik samen met Michel Aaij, de parkcongièrge, ook nog drie tot vier keer per jaar een parkschouw en dan mag de prikstok mee. Wij bespreken dan doornen, zoals een niet doorlopende regenwaterafvoer bij een brug en de vervuiling rondom een bankje met prachtig uitzicht over onze Plas... Er stond al wel een grote ton naast, waarschijnlijk door buurtbewoners geplaatst en kennelijk door de gemeente gedoogd, maar dat was niet de échte oplossing, toch?

Is het niet een idee een prullenbak naast dat bankje te plaatsen vroeg ik mij af. Daar wilde Michel zich wel hard voor maken en zie wat staat er sinds gisteren?
Niet helmaal op de ideale plek, maar toch wel op een uitdagende plek aan het begin van een klein uitstapje: een heuze prullenbak.
Super, gemeente: hartelijk dank. Er wordt naar de burger geluisterd!

Ook zo'n positief verhaal? Laat het weten.