Genomineerde Elise...

Zij is slechts 23 jaar jong, maar is al een bedreven prikker. In de wekelijkse bijeenkomst van een prikgroep is zij vaste kracht.

Enkele jaren geleden verhuisde zij voor haar stage naar Amsterdam Slotervaart. Hier is zij onderdeel geweest van Stichting Vooruit. Deze Stichting biedt woonruimte aan studenten in ruil voor vrijwilligerswerk in en voor de buurt waar zij wonen. Dit is een bijzonder en kansrijk concept dat zeer betrokken bewoners oplevert.
Toen zij nog maar net in Amsterdam woonde heeft zij zich in eerste instantie verbaasd over de enorme bergen vuilnis die zij soms in de wijk aantrof. Het was dus ook heel vanzelfsprekend dat zij zich aansloot bij een wekelijkse prikgroep. Het vreemdste wat zij bij het prikken wel eens aantrof, waren “vieze luiers en condooms” vertelt zei met enige gruwel in haar stem. “Je vraagt je toch af wat mensen beweegt om dat op straat te gooien…” Eens trof zij een complete inhoud van een kledingkast en badkamer aan. “Dat zijn toch rare dingen.”

Elise zou zich als bewoner graag meer ondersteund willen voelen door de gemeentelijke diensten. “Onze acties zijn voor extra, maar niet bedoeld als vervanging van acties van de gemeente.”

Inmiddels heeft Elise de studie commerciële economie afgerond. In plaats van het gebruikelijke voor de hand liggende commerciële werk te gaan doen, is zij op zoek naar een baan met maatschappelijke impact. Zij heeft Stichting Vooruit verlaten en is verhuisd naar een ander stadsdeel.
Maar nog steeds komt zij elke week naar Slotervaart om te prikken! Dat vinden wij heel bijzonder!

Ben jij ook benieuwd of Elise de Gouden Grijper gaat winnen? Of wil je haar toejuichen ongeacht of ze wint? Kom dan op zondag 2 april naar de uitreiking in de Natuurkamer. Van 16 tot 20 uur organiseert het Vuilnis Oproer een feestelijke bijeenkomst. Je bent van harte welkom!Ook zo benieuwd wie het uiteindelijk geworden is?
Klik hier voor de officiële uitreiking!