Genomineerde Arlete de Sousa Rebelo

Arlete de Sousa Rebelo is met haar Portugese temperament een goedlachse vrouw. Samen met haar goede vriendin Cora, ruimt zij het liefst elke week het zwerfvuil op. Zij hebben een vaste route in Geuzenveld.
Arlete woont alweer ruim 25 jaar in Geuzenveld, in een straatje waar de steeds schaarser-wordende oudbouw opgeknapt is. Arlete is dol op schilderen en kleuren en houdt enorm van dieren. Zij is moeder van vier kinderen en inmiddels ook grootmoeder. 

Bij het Pluspunt Lambertus Zijlplein zitten Arlete en Cora op de schilderclub. Deze hechte groep bestaat uit schilder-liefhebbers uit de buurt  die elkaar enorm steunen in goede en slechte tijden.

Als Arlete een rondje zwerfvuil prikt, vindt zij hoofdzakelijk plastic zakjes en blikjes. Waarom toch? vraagt zij zich af. Het is zo schadelijk voor de dieren en het milieu. Ook is het een lelijk gezicht al dat afval!

Op het plantsoen achter haar huis of op de groenstrook aan het water, zitten vaak jongeren. En zij spreekt hen soms aan. Vaak gaat dat goed. “Mag ik wat vragen jongens? Willen jullie straks de rommel meenemen?”
"Ja, mevrouw," zeggen ze dan soms.

Of als je zwerfvuil aan het ruimen bent, roepen ze soms wel positieve dingen. “Dank u wel, mevrouw!” Dat is wel leuk.

Maar soms voelen ze zich betrapt en ontkennen ze dat ze zojuist iets weggegooid hebben. “Ik heb het niet gedaan.” “Ik zag het toch?" " Wat is dit nou?”

Arlete heeft best wat ideeën. Ze zou willen dat er een groot bord komt:
Afval = Boete: € 150.-

Ook zou zij graag een lange prikstok willen om het afval uit de rietkant van het water te vissen. Zo’n leuk groen jackje lijkt haar ook wel wat.

Zij draagt haar steentje graag bij, maar het is echt heel erg in Geuzenveld. 
Misschien dat het statiegeld op blikjes straks een verbetering geeft?!
Ondanks het vrolijke karakter van goedlachse Arlete wordt ze er soms wel verdrietig van.


Ook zo benieuwd wie het uiteindelijk geworden is?
Klik hier voor de officiële uitreiking!