Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan (naar Pippi Langskous).
 
Na enige aanloopproblemen in de opstartfase is De schoonste straat van Osdorp in april van start gegaan.  Pionieren is hard werken…
 
Woensdag 19 juli hebben we de prijsuitreiking van de eerste ronde gedaan in de Stadsboerderij Osdorp. Het was een gezellige drukte in de boerderij, aan tafel om met elkaar te vieren dat we deze ronde tot een goed eind hebben gebracht. Het was gezellig om met elkaar aan tafel te zitten en de mensen uit de buurt beter te leren kennen. Na het eten en drinken hebben we in een apart zaaltje nog een quiz met elkaar gespeeld, die is gewonnen door het team van de Johan Hofmanstraat.
 
Daarna was het de beurt aan Anne Marie van Leent (jury) om het verlossende woord te geven. Wie heeft er gewonnen?
 
De eerste ronde is gewonnen door de Ekingenstraat, in deze straat is Peter al jaren meerdere keren per week met veel toewijding aan de slag voor het zorgen voor meer leefbaarheid in zijn buurt. Hoe mooi is het, dat al zijn inspanningen zijn bekroond met deze mooie prijs. Hij mag €1750 besteden om levendigheid in de buurt te brengen. Ik ben heel benieuwd welk plan hij gaat bedenken!
 
De tweede prijs is gewonnen door de Dr. E. Boekmanstraat (€500) en de derde prijs is gewonnen door de Nieuwe laan (€250).
 
Het is net als met de Olympische spelen, meedoen is belangrijker dan winnen. Toch wil ik alle prijswinnaars van harte feliciteren!
 
Heb jij dit ook nog nooit gedaan en vraag je je af of jij het ook kunt? Geef je op voor de tweede ronde van De schoonste straat van Osdorp. Hij start op 3 september en loopt eind november af. Soms is het nodig om in je eentje te beginnen en zo te kijken welke mensen er kunnen aanhaken. Ik kan je ook ondersteunen om meer mensen te vinden om met je mee te doen. We hebben een mooie flyer gemaakt om je buren te laten weten dat je meedoet.
 
Geef jij jouw straat in Osdorp op voor deze wedstrijd? Stuur me een PB of stuur een mail naar Osdorp@schoonstestraat.nl.